Een fantastische poort naar de wereld van de filosofie

TWEE LEGENDARISCHE BESTSELLERS die de tand des tijds moeiteloos doorstaan

wereld van sofie
jostein gaarder
DE WERELD VAN SOFIE
Een fantastische poort naar de wereld van de filosofie
Een spannend verhaal, een detective en een naslagwerk in één: deze wervelende speurtocht langs vele van de grootste filosofen van vroeger en nu, langs raadsels, vragen en antwoorden, namen, betekenissen, symbolen en spiegelteksten schept op een speelse en toegankelijke wijze een indringend beeld van mens en wereld, van de eerste Griekse filosofen tot onze tijd.

De wereld van Sofie verscheen voor het eerst in 1991, werd in zestig talen uitgegeven en is dé klassieker over filosofie. 562 blz.
De troost van de filosofie
alain de botton
DE TROOST VAN DE FILOSOFIE
Een arts voor de ziel
Welk praktisch nut kan de filosofie hebben in ons dagelijks leven? Als geen ander weet Alain de Botton de theorieën, leerstellingen en ideeën van de grootste namen in de filosofie om te zetten naar het bestaan van elke dag. Hoe kan Socrates ons helpen bij impopulariteit? Hoe helpt Epicurus ons omgaan met geldgebrek en Seneca met frustraties? Een gebroken hart en liefdesverdriet worden geheeld met Schopenhauer en Nietzsche wijst ons de weg bij moeilijkheden en tegenstand.

Een onevenaarbaar boek over de grote namen in de geschiedenis van de filosofie en wat ze voor u zelf kunnen betekenen. 304 blz.
DE WERELD VAN SOFIE // DE TROOST VAN DE FILOSOFIE