De belevenissen van Ruben Jablonski

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie


Edgar Hilsenrath

Edgar Hilsenrath (Leipzig, 1926) vluchtte in 1938 met zijn moeder en jongere broer Duitsland uit. Hilsenrath overleefde de oorlog en vertrok naar Palestina, en vandaar in 1951 naar New York. Tegenwoordig woont hij in Berlijn. Van zijn hand verschenen onder meer de veelgeprezen internationale bestseller ‘De nazi en de kapper’ en ‘Het sprookje van de laatste gedachte’, waarvoor hij de prestigieuze Alfred Döblin-prijs kreeg.

De belevenissen van Ruben Jablonski

Wanneer de achttienjarige Ruben Jablonski in 1944 door de Russen wordt bevrijd uit het getto, gaat hij op zoek naar een nieuwe thuis. Er volgt een avontuurlijke zoektocht, die hem dwars door de door oorlog verwoeste Balkan voert, op weg naar Palestina. Daar heeft hij diverse baantjes in een kibboets en later in de grote stad, als bordenwasser, bouwvakker en ziekendrager. Al die tijd werkt hij aan zijn roman over het leven in het getto, maar het schrijven wil maar niet vlotten. Misschien komt dat ook door de vele meisjes die hem het hoofd op hol brengen. En passant is Jablonski getuige van het ontstaan van de staat Israël en de toenemende politieke spanningen.

‘De belevenissen van Ruben Jablonski’ is een roman van de allerhoogste literaire kwaliteit, gebaseerd op het leven van de auteur zelf.

Terug naar overzicht boeken