Het bestand

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie


Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (1971) is een gevierde en veelvuldig bekroonde romanschrijver. Hij schreef o.a. ‘Blauwe maandagen’ (1994), ‘Figuranten’ (1997), ‘Fantoompijn’ (2000) en ‘De asielzoeker’ (2003). Voor ‘Tirza’ ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuur Prijs. In 2010 verscheen zijn roman ‘Huid en Haar’ (nominaties AKO Literatuurprijs en Libris Literatuur Prijs). Met ‘De man zonder ziekte’ (2012) was hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en De Gouden Boekenuil. Grunbergs werk is inmiddels in 27 talen vertaald. Hij woont en werkt in New York.

Het bestand

Bestaat er een mooiere, volmaaktere werkelijkheid dan de fysieke werkelijkheid zoals wij die kennen? Voor Lilian, een 'oosterse prinses in een betrekkelijk doorsnee meisjeslichaam', is daar geen twijfel over mogelijk: het ware leven is online – daarbuiten bestaat slechts sociaal wenselijk gedrag.

De vernieuwing ofwel wedergeboorte van de mens zal in die betere werkelijkheid worden bewerkstelligd, maar eerst moet de oude mens verdwijnen.

Onder het toeziend oog van haar mentor Banri Watanuki komt Lilian als receptioniste bij het cybersecuritybedrijf BClever stapje voor stapje dichter bij haar ideaal: leven zonder lichaam, niets meer zijn dan pure intelligentie; het dierenrijk verlaten.

Terug naar overzicht boeken