De kunst van het crashen

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie

 
Lezen 

Peter Verhelst

Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijkprijs voor zijn roman ‘Tongkat’ (1999). Verhelst is onmiskenbaar een van de belangrijkste auteurs in de hedendaagse Nederlandse literatuur. In januari ontving hij de Herman De Coninckprijs 2015 voor zijn dichtbundel ‘Wij Totale Vlam’. “Verhelst ontstijgt met ‘Wij Totale Vlam’ alle heersende stromingen, smaken, stijlen en modes en creëert daarmee een taaluniversum dat zowel persoonlijk als alomvattend is.” (uit het juryrapport) Peter Verhelst kreeg eerder de Herman de Coninckprijs 2009 en de Jan Campertprijs voor de dichtbundel ‘Nieuwe sterrenbeelden’.

De kunst van het crashen

Peter Verhelst reed op de autosnelweg toen hij bij het inhalen het losgeraakte wiel van een vrachtwagen niet meer kon ontwijken. Hij sloeg drie keer over de kop en overleefde wonderbaarlijk. In de luttele seconden van de crash ontstond er een scheur in tijd en ruimte. Verhelst beschrijft op weergaloze wijze de plekken en tijden waar hij tijdens het ongeval een glimp van opving. De ultieme ruimte waar alles samenkomt, is het eiland Sandy – ‘een traumaruimte waar in comatijd wordt gerekend en dat zich bevindt op de lengte- en breedtegraden van alle plekken ter wereld waar alle levende wezens enkele seconden of enkele uren verloren. De vermisten, de vergeters, zij die vergeten zijn, de verliezers, de spoorlozen.’

‘De kunst van het crashen’ is een volstrekt originele roman, een tour de force vol verhalen-in-verhalen waarbij het geheel zo ontzettend veel groter is dan de optelsom van de delen. Naast het autobiografische element van de crash en het herstel, worden we als lezer getrakteerd op een poëtische taalrijkdom en een verbeeldingskracht die zijn gelijke niet kent.

Terug naar overzicht boeken