Liefde bij wijze van spreken

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie

 
Lezen 

Yves Petry

Yves Petry (1967) studeerde wiskunde en filosofie. Hij publiceerde tot nu toe vijf veelgeprezen romans. Petry debuteerde in 1999 met de roman ‘Het jaar van de man’, waarvoor hij veel lof kreeg toegezwaaid. Daarna publiceerde hij in 2001 de opnieuw lovend besproken roman ‘Gods eigen muziek’. In 2003 verscheen ‘De laatste woorden van Leo Wekeman’ en in 2006 ‘De achterblijver’ waarmee hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Literatuurprijs van de provincie Vlaams-Brabant won. In 2010 verscheen de veelgeprezen roman ‘De maagd Marino’, waarvoor hij de Libris Literatuur Prijs 2011 ontving.

Liefde bij wijze van spreken

Alex Jespers, auteur van een weergaloze succesroman maar inmiddels op zijn retour, beseft bij aanvang van deze vertelling dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij meer dan twintig jaar geleden verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx – een broer en een zus die als tieners hun ouders bij een auto-ongeluk hebben verloren. Als die geschiedenis over liefde ging, waarover gaat de liefde dan? Nog moeilijker zal het zijn om te achterhalen wat de betrekkingen tussen hen drieën daarna zo grondig deed ontsporen. Met onuitwisbare gevolgen.

Niets van wat ik heb geschreven, vormt een bewijs voor welke waarheid dan ook, zo besluit Alex zijn veelgelaagde relaas. Maar het moest verteld worden. Het mocht niet onuitgesproken blijven. Het heet ‘Liefde bij wijze van spreken’.

Terug naar overzicht boeken