De trapchauffeur

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie

 
Video 1 Lezen 

Marnix Peeters

Marnix Peeters (1965) maakte naam als rockjournalist bij Humo en was daarna jarenlang topinterviewer bij Het Laatste Nieuws en De Morgen. Op zijn berg in de Oostkantons ontdekte hij de vreugde van en de passie voor het schrijven. Sinds 2012 stuurde hij drie romans de wereld in die op uitbundig gelach en lovende kritieken werden onthaald. Zijn debuut werd genomineerd voor de Bronzen Uil, de Vlaamse prijs voor het beste literaire debuut.

Marnix Peeters is een van de weinigen in de Nederlandstalige letteren die het wapen van de humor met smaak weet te hanteren. Hij is een meester in het combineren van het absurde met het navrante. Er valt in zijn werk veel te lachen, maar altijd weer weet hij de lezer ook te raken en menigmaal te ontroeren.

De trapchauffeur

Antoine Guldentops is trapchauffeur op een luchthaven. Als men hem vraagt wat hij doet en hij zegt ‘trapchauffeur’, dan zegt men steeds: u bedoelt tram. Antoine antwoordt dan: nee, trap. Met treden. En met een p. Het leven van Antoine Guldentops is niet veel soeps. Mogelijk is hij nog maagd. Hij bezoekt om de paar dagen zijn moeder, die in een tehuis voor dementerenden woont. Hij eet in de Ali Baba bij Hussein en in de Frit Corner bij Freddy. Ach, het gaat niet goed met Antoine Guldentops en het wordt er niet beter op als Hussein zijn zus Soraja aan hem opdringt en hij vervolgens de lelijke, dikke Enguerrand van zich af moet slaan die hij heeft leren kennen op de Golden Years in Aken. Antoine bedoelt het allemaal goed, maar het leidt tot niks. Eenzaamheid, zinloosheid, sociaal isolement, heimwee: hij staat er tot aan zijn heupen in.

‘De trapchauffeur’ is een miniatuurtje van de vereenzaamde moderne mens die het zoeken al lang heeft opgegeven. En het is vooral enorm om te lachen.

Terug naar overzicht boeken