Een heel mooi meisje

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie

 
Lezen 

Julián Lopéz

Julián López (Buenos Aires, 1965) publiceerde eerder de dichtbundel ‘Bienamado’. Werk van hem is opgenomen in verscheidene bloemlezingen. Hij is medeorganisator van ‘Carne Argentina’, een reeks literaire lezingen in Buenos Aires. ‘Een heel mooi meisje’ is zijn debuutroman, die door een jury van 150 recensenten, schrijvers, uitgevers en boekhandelaren werd verkozen tot beste Argentijnse boek van 2013.

Een heel mooi meisje

Een jongetje kan niet stoppen met kijken naar de mooie jonge vrouw die zijn moeder is. Hun leven samen is gevuld met rituelen: ze kleden zich mooi aan om naar een chic theesalon te gaan, wandelen door de botanische tuin, bereiden met z’n tweeën een maaltijd en trekken eropuit voor een kampeervakantie. Maar de moeder, een alleenstaande, sensuele en schijnbaar zelfverzekerde vrouw, sluit zichzelf ook op in een kamertje om daar te huilen, ontvangt mysterieuze telefoontjes en verdwijnt soms urenlang zonder enige uitleg. Tot het verhaal een dramatische wending neemt.

In deze ontroerende roman tekent Julián López in poëtisch en ragfijn proza een wonderschoon portret van een moeder-zoonrelatie en van het Buenos Aires in de jaren zeventig, de gewelddadige periode van de Argentijnse dictatuur.

Terug naar overzicht boeken