De eerste foute man

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie

 
Lezen 

Miranda July

Miranda July (Vermont, 1974) is een veelgeprezen cineast, beeldend kunstenaar en auteur. Voor haar verhalenbundel ‘Niemand hoort hier meer dan jij’ (2007), die in drieëntwintig landen verscheen, ontving ze de Frank O’Connor International Short Story Award. Ze schreef en regisseerde ‘The Future’, waarin ze ook zelf speelde. Voor haar film ‘Me and You and Everyone We Know’ ontving ze een speciale juryprijs op het Sundance Film Festival, en in Cannes een Caméra d’Or.

De eerste foute man

De nerveuze, kwetsbare en alleenstaande Cheryl heeft twee obsessies: een baby met wie ze zich als kind bijzonder verbonden voelde en die ze soms terug denkt te zien in andermans zoontjes, en Phillip, een bestuurslid van de zelfverdediging-voor-vrouwenstichting waarvoor ze werkt. Ze is ervan overtuigd dat zij en Phillip in vorige levens vaak het bed hebben gedeeld, al is dat in hun huidige bestaan nog niet gebeurd. Als Cheryls werkgevers haar vragen of hun excentrieke eenentwintigjarige dochter Clee een tijdje bij haar mag komen wonen, wordt haar geordende wereldje overhoopgehaald. Toch slaagt uitgerekend de egoïstische, wrede en sexy Clee erin Cheryl met haar neus op de feiten te drukken en haar onverwacht de liefde van haar leven te bezorgen.

Miranda July is een veelzijdige auteur met een volstrekt originele stem. ‘De eerste foute man’ is haar tedere, schaamteloze en geestige debuutroman.

Terug naar overzicht boeken