Het nulnummer

Doe je voordeel bij Knack en ontvang bij aankoop van boeken uit het Primaverba-aanbod bij Standaard Boekhandel:

• Extra punten op jouw klantenkaart

• Neem deel aan de wedstrijd en maak kans op:

  - Literair Diner 4*hotel Martin’s Klooster in Leuven
                A. 1x duo Literair Diner + overnachting
                voor twee personen + Knack-goodiebag
                 B. 4x duo Literair Diner (exclusief
                overnachting) + Knack-goodiebag

  - 150 boekenpakketten


Lees meer over de actie


Umberto Eco

Umberto Eco (1932) is de bekendste nog levende Italiaanse schrijver van onze tijd. Hij is hoogleraar in de semiotiek aan de universiteit van Bologna en brak internationaal door met zijn boek ‘De naam van de roos’. Deze spannende detectiveroman speelt zich af in 1327 tegen de religieus-filosofische achtergrond van de macht van de Rooms-Katholieke Kerk en verschillende stromingen daarin die vanuit het centrale gezag met kracht en met geweld werden onderdrukt. Zijn tweede boek, ‘De slinger van Foucault’, is in het heden gesitueerd, maar gaat vooral over de erfenis van de tempeliers en de Rozenkruisers, een laatmiddeleeuwse mystieke beweging. Eco schreef daarnaast nog essaybundels zoals ‘Hoe schrijf ik een scriptie?’ en drie romans: ‘Het eiland van de vorige dag’, ‘Baudolino’ en ‘De mysterieuze vlam van koningin Loana’. In 2001 schreef hij daarnaast samen met de gepensioneerde aartsbisschop van Milaan, Carlo Maria Martini, het boek ‘Geloven of niet geloven: een confrontatie’. Hij werd in 1998 opgenomen in de exclusieve Orde Pour le Mérite.

Het nulnummer

Wie aan Umberto Eco denkt, denkt aan de beste en spannendste historische romans van de afgelopen dertig jaar. Geen andere schrijver is zozeer in staat een historische periode volmaakt tot leven te roepen. Met ‘Het nulnummer’ waagt hij zich voor het eerst aan een roman die zich in de recente geschiedenis afspeelt: het einde van de twintigste eeuw, in een land dat moreel failliet is. Plaats van handeling is Milaan in 1992. Het verhaal volgt verschillende personages, allen journalisten die samenwerken aan een tweederangs roddelkrantje ten tijde van de opkomst van Silvio Berlusconi. Centraal staat het liefdesverhaal van twee mislukkelingen, een gefaalde ghostwriter en een verstoord meisje dat haar studie heeft opgeofferd om haar familie te helpen rond te komen door het schrijven van romantische roddelverhalen.

‘Het nulnummer’ is een geniale roman over een bittere en groteske episode, gebaseerd op ware gebeurtenissen, tegen de achtergrond van de opkomst van een van de meest megalomane politici van ons tijdsgewricht.
Het is een literaire aardverschuiving.

Terug naar overzicht boeken