Geoff Nicholson

Geoff Nicholson

Geoff Nicholson is een ervaren auteur, die met eerdere titels al meerdere nominaties en prijzen in de wacht heeft gesleept. Naast fictie heeft hij ook een aantal non-fictietitels op zijn naam staan en schrijft hij regelmatig voor ‘The New York Times’, ‘The Believer Magazine’, ‘Mc Sweeney’s’ en ‘The Los Angeles Reviews of Books’. Hij is geboren in Sheffield, Engeland en woont tegenwoordig in Los Angeles.

Stad van inkt

‘Stad van inkt’ is een onconventionele en donkere thriller waarin een door cartografie bezeten winkelbediende, een brutale jonge fotografe, een kruimeldief met ambities en een meedogenloze maar gevoelige moordenaar en zijn ontstemde handlanger met elkaar te maken krijgen. Maar het is niet het lot dat deze personages aan elkaar linkt, maar iets dat veel concreter en huiveringwekkender is: een groep mysterieuze vrouwen die plotseling opduiken en over hun hele rug slordig getatoeëerde stadsplattegronden hebben...

In deze sinistere thriller schetst Geoff Nicholson op ingenieuze wijze een portret van een stad in beweging. Zijn minutieus gecreëerde personages zijn mensen die ontzettend graag willen weten waar ze zijn, maar bang zijn om zichzelf bloot te geven. ‘Stad van inkt’ is een uiterst originele thriller over onuitwisbare littekens waar we mee leven en die we anderen toebrengen.


Lees hoofdstuk 1
Boeken
Auteurs