“The Belgian nation is exerting an influence upon the destinies of Europe and of mankind”
Winston S. Churchill
“Een dergelijke staalkaart van op dat moment beroemde mensen is nooit meer gepubliceerd en dat maakt dit boek heel apart”
Hall Caine
“Noble Belgium, victim of a world tragedy”
Louis Couperus
“Een unieke en buitengewone kijk op de tijdsgeest van de toenmalige samenleving”

€ 29,95KING ALBERT’s BOOK
EEN UNIEKE heruitgave na 100 jaar
OP EEN BEPERKTE OPLAGE

Historisch document!

+ GRATIS TICKET Memorial Museum
   Passchendaele 1917
+ GRATIS TICKET tentoonstelling Koning Albert I
   en de Grote Oorlog

Opgelet: beperkte oplage

Bestel nuTechnische fiche
• Formaat: 215 x 275 mm
• 240 blz.
• kunstdrukpapier Lessebo Ivory 150 g
• Gebonden met linnen kaft

Toen ‘King Albert’s Book’ op 15 december 1914 verscheen, had het kleine België een heroïsche strijd geleverd tegen het veel sterkere Duitsland. “Door hun heldhaftig verzet had België ook Frankrijk, Groot-Brittannië en de Vrijheid verdedigd. Het past dus dat de mensheid België en de Belgen bewondert, maar ook te hulp snelt”, vonden initiatiefnemers Hall Caine en de Britse krant ‘The Daily Telegraph’.

Samen met uitgever Hodder & Stoughton wilden zij met dit boek geld inzamelen ten voordele van de Belgische vluchtelingen.

Hall Caine is nu vergeten maar was in die tijd een van de bekendste Engelse schrijvers. Zijn romans werden in vele talen vertaald en haalden miljoenenoplages. Hij sprak zijn beroemde kennissen van overal ter wereld aan om een bijdrage te leveren. Met succes. Journalisten, politici, kunstenaars, academici uit zowat alle landen, met op kop de Britse premier Herbert Asquith, de Aga Khan, Winston Churchill en William Taft, president van de Verenigde Staten, spraken hun steun en bewondering voor het Belgische volk uit. Claude Debussy componeerde ‘Berceuse Héroïque’ met enkele maten van de Brabançonne erin. Het levert een uniek tijdsdocument op.

Bestel nu