Shongololo Express

Van Kaapstad tot Pretoria met de trein door Zuid-Afrika

15 november - 5 december 2019

Voorstelling

Toen inheemse mensen in Afrika in de verte voor het eerst een trein zagen die als een lang lint door het landschap trok, noemden zij die Shongololo – de duizendpoot. De Shongololo Express, sinds kort geëxploiteerd door het vermaarde Rovos Rail in Pretoria, maakt het reizen over langere afstanden in zuidelijk Afrika tot een bijzonder aangename ervaring.

De Shongololo Express is een 'hotel op rails' met plaats voor maximaal 72 gasten die logeren in comfortabele privécompartimenten, elk voorzien van een eigen badkamer. Net als in een hotel worden beddengoed en handdoeken regelmatig gewisseld. Op een rondreis met de Shongololo Express hoeft u dus maar één keer uw koffer uit te pakken! De trein telt ook twee historisch ingerichte restaurantrijtuigen. Gasten kunnen voorts ontspannen in het barrijtuig, in de kleine rokerslounge en in het observatierijtuig met grote ramen en een open balkon aan de achterzijde van de trein.

Overal waar de Shongololo Express stopt, staan minibussen of safarivoertuigen en gidsen klaar om u mee te nemen op interessante excursies, safari's of voor een rondje golf. Geniet van een fascinerende rondreis en de uiterst vriendelijke en efficiënte service onderweg.

Reisroute

Dag 1:
Brussel - Kaapstad
Dag 2:
Kaapstad
Dag 3:
Kaapstad
Dag 4:
Kaapstad
Dag 5:
Kaapstad - Worcester
Dag 6:
Worcester – Hermanus
Dag 7:
Knysna - George
Dag 8:
George - Oudtshoorn
Dag 9:
Graaf-Reinet - Kimberley
Dag 10:
Kimberley - Bloemfontein
Dag 11:
Bloemfontein – Ladysmith
Dag 12:
Ladysmith - Durban
Dag 13:
Durban - Empangeni
Dag 14:
Empangeni - Hluhluwe National Park
Dag 15:
Durban - Hluhluwe National Park - Mpaka (Swaziland)
Dag 16:
Mpaka - Malelane
Dag 17:
Malelane - Krugerpark - Nelspruit
Dag 18:
Nelspruit - Witbank
Dag 19:
Pretoria
Dag 20:
Pretoria
Dag 21:
Brussel
Route van de Zuid-Afrika Shongolo Express

Onze gast

Paul Keysers

Paul Keysers (°1958) studeerde Politieke & Sociale Wetenschappen aan de Universiteit in Antwerpen. Als onderzoeksjournalist publi-ceerde hij in binnen- en buitenland. Hij is auteur van verschillende boe-ken, o.a. Moord op een veearts, het testament van Karel van Noppen; Doping, het circus van list & bedrog en Zonder genade, het verhaal van de Mechelse SM-rechter. Al in 1984 reisde hij naar Zuid-Afrika waar hij een under-coverreportage over het dagelijks leven onder de apartheid maakte. Hij verloor er in één klap zijn hart en ziel aan het land ("het mooiste ter wereld") en zijn bevolking. Sinds 2011 verblijft hij er het grootste deel van het jaar en is de Kaap zijn tweede thuis geworden. Hij reisde herhaaldelijk door het hele land en schrijft voor Knack over de grote maatschappe-lijke stromingen, politieke en sociale gebeurtenissen in hedendaags Zuid-Afrika.

Paul Keysers

De Shongololo Express

De Shongololo Express is een 'hotel op rails' met plaats voor 72 gasten die logeren in comfortabele privécompartimenten, elk voorzien van een eigen badkamer. Net als in een hotel worden hand-doeken en beddengoed regelmatig gewisseld. Op een Shongololo-rondreis hoeft u dus maar één keer uw koffer uit te pakken!

Alle comfort op de Shongololo Express

Compartimenten zijn er in twee categorieën: Emerald en Gold.

In het midden van de Shongololo Express bevinden zich twee historisch ingerichte restaurantrijtuigen waar zowel westerse als traditionele gerechten worden geserveerd. De verzorging tijdens de reis is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Drankjes zijn voor eigen rekening evenals lunches buiten de trein.

Gasten kunnen ontspannen in het barrijtuig, de kleine rokers-lounge en in het observatierijtuig met grote ramen en een

Shongololo Express

Prijzen

Prijs per persoon:

Type compartiment Prijs
Gold Cabin (dubbel) € 8110
Gold Cabin (single) € 11369
Emerald Cabin (dubbel) € 9703

Inbegrepen in deze prijs:

 • Reis per Shongololo Express van Kaapstad naar Pretoria, 14 nachten accommodatie in tweepersoons-compartimenten met douche/toilet volgens boven-genoemde capaciteit van de trein.
 • Dagelijks ontbijt en diner (halfpension) tijdens de treinreis.
 • Lunches in de trein (uitsluitend indien genoemd in het programma).
 • Thee, koffie en flessenwater aan boord van de trein.
 • Alle transfers, excursies en safari's volgens programma o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen.
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis: een Knack-conferencier en een Knack Cruise-begeleidingsteam.
 • Uitgebreide reisinformatie.
 • Vluchten Brussel-Istanbul-Kaapstad en Johannes-burg-Istanbul-Brussel per Turkish Airlines; inclusief belastingen en huidige brandstofheffingen.
 • 3 nachten accommodatie in het Protea Hotel by Marriott Cape Town Victoria Junction – Kaapstad op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.
 • 1 nacht accommodatie in het DaVinci Hotel in Sandton bij Johannesburg op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.
 • Excursies in Kaapstad volgens programma inclusief entreegelden met Nederlandssprekende gidsen.
 • 4 diners en 1 lunch volgens programma in Kaapstad en Johannesburg.
 • Transfers tussen luchthavens en hotels in Kaapstad en Johannesburg.

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Overige maaltijden
 • Lunches buiten de trein
 • Alle drankjes
 • Laundry service
 • Fooien
 • Greenfees (voor de golfbanen)
x