Rusland

In de voetsporen van de Tsaren van Sint-Petersburg tot Moskou

4 - 14 juli 2019

Voorstelling

Als groot visionair had Peter de Grote het plan opgevat om Sint-Petersburg via waterwegen te verbinden met Moskou. De route liep van de Neva tot aan de Wolga en langs de grote meren van Karelië, tot er nog maar één stukje traject ontbrak om Moskou te bereiken. Maar het zou nog twee eeuwen duren voor het project onder Stalins bewind helemaal werd afgerond. Het 128 km lange Moskou-Wolgakanaal werd in 1937 plechtig ingehuldigd. Deze cruise biedt een originele blik op beide grote steden die om de beurt dienst deden als Russische hoofdstad.

Het klassieke Sint-Petersburg werd net als alle steden in de 18de eeuw gebouwd op basis van een georthonormeerd plan. De straten en kanalen, met hun ontelbare bruggen, getuigen van een grote uniformiteit en een dermate indrukwekkende schoonheid dat bezoekers worden overvallen door de onweerstaanbare drang om te lopen en te blijven lopen om de kleuren en standbeelden van de stad in zich op te nemen.

Moskou daarentegen is een ronde stad. Ze werd opgetrokken rond de reusachtige rode muren en 19 torens van het Kremlin en oefent op een heel andere manier een fascinerende aantrekkingskracht uit op wie haar bezoekt. Hier ligt de bakermat van het traditionele Rusland, met bolvormige koepels en vergulde daken zover het oog reikt. Het is bijna onmogelijk om niet te vallen voor de charmes van de onvoorstelbare rijkdom die alle oude, gerestaureerde paleizen nieuw leven inblaast.

Reisroute

Dag 1:
Brussel - Sint-Petersburg
Dag 2:
Sint-Petersburg
Dag 3:
Sint-Petersburg
Dag 4:
Sint-Petersburg
Dag 5:
Mandroga
Dag 6:
Kizji - Parel van Karelië
Dag 7:
Goritsy
Dag 8:
Oeglitsj
Dag 9:
Moskou
Dag 10:
Moskou
Dag 11:
Moskou - Brussel
Route van de Rusland Cruise

Wij verwelkomen aan boord

Wim Coudenys

PROFESSOR WIM COUDENYS doceert Russische geschiedenis en cultuur aan de KU Leuven, en is actief als publicist. Hij is gespecialiseerd in Belgisch-Russische relaties, de geschiedenis van de Russische emigratie na 1917 en Russische geschiedschrijving. In 2011 schreef hij samen met Emmanuel Waegemans 'Reis van Sint-Petersburg naar Moskou'. In 2014 verscheen zijn 'alternatieve' geschiedenis van Rusland: 'Het geheugen van Rusland'. In 2017 verscheen van hem het opmerkelijke boek 'Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht. Kolonel Andrej Prezjbjano, een Rus aan het IJzerfront'.

Wim Coudenys

De M/S Kandinsky Prestige

De M/S Kandinsky Prestige werd in 2013 volledig gerenoveerd met moderne uitrustingen, groter gemaakte gemeenschappelijke ruimtes en een lagere passagierscapaciteit en luidt zo een nieuwe generatie Russische boten in. Binnenin werd alles heringericht, met een ruim panoramisch restaurant, twee aangenaam ingerichte bars en een mooie conferentiezaal die het op de boot bijzonder gezellig toeven maken. Voorts zijn er een winkel, een wasserij en een dokter (te betalen).

Ruimte, licht en gezelligheid

Van de zonnebrug aan de bibliotheek en de entertainment- en conferentiezaal tot in de twee panoramische bars: het schip beschikt over heel wat aangename plekken met respect voor ieders privacy. De M/S Kandinsky Prestige is ingericht in de felle kleuren van Kandinsky en gaat voluit voor kleur, waardoor het schip een warme, gezellige uitstraling krijgt. Aan boord worden lessen Russisch of zang gegeven. We genieten niet alleen van boeiende lezingen maar ook van een muzikaal ensemble dat na het avondeten de avond opluistert.

Traditionele keuken

De maaltijden worden in één service aangeboden, zodat het drukke programma en de vele uitstappen niet in het gedrang komen. Het restaurant heeft grote panoramische ramen en is bijzonder gezellig. We kunnen dus tegelijk genieten van de voorbijglijdende landschappen en de eenvoudige maar daarom niet minder lekkere gerechten. Naast internationale gerechten wordt ook de nodige aandacht besteed aan lokale smaken.

De hutten

De 102 hutten van de M/S Kandinsky Prestige bevinden zich op drie dekken en werden volledig vernieuwd. Ze zijn niet alleen groter geworden maar werden ook volledig opnieuw ingericht, met twee lage bedden die tegen elkaar kunnen worden geschoven in de Deluxehutten, een flatscreen-tv, een haardroger en een kluis. Ze zijn praktisch en comfortabel en allemaal voorzien van grote ramen.

M/S Kandinsky Prestige M/S Kandinsky Prestige

Prijzen

Prijs per persoon:

Categorieën Kajuiten Dek Dubbele bezetting Individuele bezetting
B2 Dubbele kajuit (8,5 m˛) Hoofddek € 2630 € 4490
B1 Dubbele kajuit (9 m˛) Bovendek € 2790
A Dubbele kajuit Deluxe (18 m˛) Sloepen- en bovendek € 3350
C Eenpersoonskajuit (7 m˛) Sloepen- en bovendek € 3090

Plan van het schip:

Plan M/S Kandinsky Prestige

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Rusland/Brussel met een lijnvlucht
 • De momenteel geldende luchthaventaksen (€ 180)
 • Transfer luchthaven/boot/luchthaven
 • Overnachtingen aan boord, in de gekozen hutcategorie
 • Volpension vanaf het avondmaal op dag 1 tot aan het ontbijt op de laatste dag
 • Mineraalwater bij iedere maaltijd + 1 biertje
 • Thee of koffie bij iedere maaltijd en beschikbaar aan de automaten aan boord
 • 3 lunches in Sint-Petersburg (incl. mineraalwater)
 • 1 lunch in Moskou (incl. mineraalwater)
 • Welkomstcocktail
 • De in het programma vermelde uitstappen met toegangskaartjes en Nederlandstalige gids in Moskou en Sint-Petersburg. Engels- of Franstalige gidsen in Oeglitsj, Kizji en Goritsy
 • Activiteiten aan boord: dansavonden, lezingen over Rusland, initiatiecursus Russisch, bezoek aan de commandobrug
 • Captain's Dinner
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Visum (momenteel € 100)
 • Indien uw visum niet wordt geregeld door Rivages du Monde, wordt enkel de uitgiftekost aangerekend van de voucher die nodig is om een visum aan te vragen (€ 10)
 • De andere dan de hiervoor genoemde dranken
 • Optionele excursies
 • Fooien (ongeveer € 5/dag/persoon)
 • Reisbijstands- en repatriëringsverzekering (verplicht om een Russisch visum te verkrijgen): € 20
 • Annulatieverzekering (4,5% van het totale reisbedrag)

Verlenging na de Mekong Cruise naar de baai van Ha Long

4 dagen / 3 nachten, van 27 februari tot 3 maart 2019

Reisroute

Dag 1:
Saigon - Hai Phong
Dag 2:
Hai Phong - Ha Longbaai
Dag 3:
Ha Longbaai - Hanoi
Dag 4:
Hanoi - Parijs
Dag 5:
Parijs

Baai van Ha Long

De M/S Paradise uw schip in de Ha Longbaai

Dit prachtige schip, dat zijn inspiratie vond in de sampan van keizer Khai Dinh, biedt zijn gasten 17 hutten en een zeer attente service aan. Een vredige, verfijnde sfeer vermengd met ultramoderne faciliteiten biedt u alles voor een unieke ervaring.

M/S Paradise

x