Mekong

Knacks Mekongcruise

15 - 27 februari 2020

Voorstelling

Na vijf succesvolle Knack Cruises op de Mekong trekken we er in 2020 opnieuw naartoe. 13 dagen lang dompelt Knack u onder in de Cambodjaanse en Vietnamese cultuur. Ontdek de prachtige tempels van Angkor, het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de Franse koloniale architectuur in Wat Phnom, het Chinese huis in Sa Dec en zoveel meer. Geniet van de kleurrijke markten, van een diner met traditionele Khmerdansen en van de overheerlijke Aziatische keuken. Dit wordt een onvergetelijke reis langs de oevers van de betoverende Mekong. Knack Cruises verwelkomt u aan boord van de R/V Mekong Adventurer. Dit is een klein stijlvol schip, dat plaats biedt aan maximaal 58 Knack-passagiers. Er is een prachtig panoramisch restaurant en een elegante loungebar. Op het zonnedek zijn er ligstoelen en een jacuzzi beschikbaar, naast een fitnessruimte en twee massagesalons. De voortreffelijke keuken zorgt ervoor dat deze reis helemaal af is. Dit schip is volledig gereserveerd voor Knacklezers met een programma op maat. Naast de vele gevarieerde uitstappen, zijn er ook aan boord activiteiten en lezingen. U mag ook rekenen op twee gastsprekers met een uitzonderlijke kijk op Azië. Een Knack Cruisesmedewerker zorgt ervoor dat u kan genieten van een zorgeloze reis met een bijzondere toets.ergetelijke reis langs de oevers van de betoverende Mekong.

Reisroute

Dag 1:
Brussel - Siem Reap
Dag 2:
Siem Reap - Tempels van Angkor
Dag 3:
Siem Reap - Tempels van Angkor
Dag 4:
Siem Reap - Prek Kdam
Dag 5:
Kampong Chhnang - Kampong Tralach - Oudong
Dag 6:
Chong Koh – Phnom Penh
Dag 7:
Phnom Penh
Dag 8:
Vaardag (grensovergang Vietnam)
Dag 9:
Tan Chau
Dag 10:
Sa Dec- Cai Be
Dag 11:
My Tho – Saigon
Dag 12:
Saigon
Dag 13:
Brussel

Optionele verlenging van uw cruise:
De baai van Ha Long en Hanoi op 27 februari tot 1 maart.

Meer info

Route van de Mekong Cruise

Knack-gastsprekers

Jean-Michel Filippi

Frans taalkundige en antropoloog die sinds 20 jaar werkzaam is in Cambodja. Hij publiceerde verschillende boeken over de geschiedenis van de Khmer. Jean-Michel Filippi doceert aan de koninklijke universiteit van Phnom Penh en wordt algemeen beschouwd als de autoriteit over deze materie. Stichter van het historisch en etnografisch museum van Kampot, dat dit voorjaar werd geopend voor het publiek. Gedreven spreker (voordracht in het Frans).

Jean-Michel Filippi

Katia Timmermans

Katia Timmermans behaalde haar licentiaatsdiploma Kunstgeschiedenis & Oudheidkunde aan de Rijksuniversiteit Gent in 1990, richting Archeologie Nabije Oosten. Zij heeft meegewerkt aan opgravingscampagnes in Turkije (Pessinus) en de Verenigde Arabische Emiraten (ed-Dur, Umm al-Qaiwain).

Na enkele werkjaren in de privésector in België, vertrok zij als United Nations Volunteer naar Jakarta, Indonesië, waar ze meer dan vier jaar gewerkt heeft. Sinds 2008 is ze consultant voor de Verenigde Naties. Ze staat in voor de organisatie van internationale VN-conferenties in Zuidoost-Azië en doet ook de voorbereiding van de officiële missies van VN-ambtenaren in deze regio. Ze leeft met haar echtgenoot en twee kinderen in Phnom Penh (Cambodja) sinds 2007 en zal ons enkele dagen vergezellen tijdens deze Knack-cruise.

Katia Timmermans

De R/V Mekong Adventurer

Ruimte en licht op de jongste telg van de Mekongrivier

De R/V Mekong Adventurer werd in 2012 gebouwd. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder het grote panoramische restaurant en de elegante loungebar, zijn gezellig ingericht en bieden rust en ruimte. Het zonnedek, voorzien van ligstoelen en een jacuzzi, is een geliefde plek voor observatie en ontspanning. Een fi tnessruimte en twee massagesalons maken het geheel compleet. De 30 hutten zijn ruim en bevinden zich allemaal aan de buitenzijde. Ze beschikken allemaal over grote ramen die u kan openen zodat u de rivier in alle rust kan bewonderen.

Activiteiten en gezelligheid aan boord

Uw Knack-begeleider staat u bij zodat u in alle comfort kan genieten van de reis. U kan deelnemen aan de activiteiten aan boord. Daarnaast programmeren wij evenementen met traditionele Vietnamese muziek en Cambodjaanse volksdans, en films in het salon. Voor fijnproevers wordt er een kookworkshop en inleiding tot de kunst van het Aziatisch tafelen aangeboden.

R/V Mekong Adventurer

Prijzen

Prijs per persoon:

Type kajuit dek Prijs Single
Cabine Deluxe Hoofddek € 3980 € 5570
Cabine Deluxe Superiordek € 4170 € 5840
Junior Suite Superiordek € 4330
Deluxe Suite Hoofddek € 4840

Plan van het schip:

Plan R/V Mekong Adventurer

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Siem Reap en Saigon/ Brussel (of Hanoi/Brussel voor hen die de uitbreiding Baai van Ha Long boeken) op reguliere vluchten in economyclass met 1 tussenstop (Thai Airways, Singapore Airlines of Vietnam Airlines)
 • Luchtvaartbelasting (€ 190 op dit moment)
 • Havenbelasting in Cambodja en Vietnam (€ 67 op dit moment)
 • Accommodatie in tweepersoonskamer in 5*hotel in Saigon (1 nacht) en 4*hotel in Siem Reap (2 nachten)
 • Accommodatie aan boord van de R/V Mekong Adventurer in de door u gekozen categorie
 • Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 12 (restaurants vermeld in het programma of evenwaardig)
 • Drankjes aan boord van de R/V Mekong Adventurer: mineraalwater, niet-alcoholische dranken, lokale bieren, thee, koffie naar believen, en lokale wijn bij de maaltijd
 • Drankjes bij de maaltijden tijdens het verblijf in Siem Reap en Saigon: mineraalwater (50 cl/pers.), thee of koffie
 • 2 spektakels zoals omschreven in het programma
 • 2 Knack-gastsprekers
 • 2 Knack Cruises-medewerkers die de reis zullen begeleiden samen met een Engelssprekende cruisedirecteur
 • Fooien voor het personeel aan boord van de R/V Mekong Adventurer
 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma met lokale Engelstalige gids

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (USD 50/ persoon aanbevolen)
 • Kosten voor Visa (€ 80 voor Cambodja en € 100 voor Vietnam)
 • Verzekeringen (annulatie, bijstand en repatriëring)
 • Vluchten in businessclass mogelijk: contacteer hiervoor Rivages du Monde

Ha Long-baai en Hanoi

4 dagen / 3 nachten, van 27 februari tot 1 maart 2019

Reisroute

Dag 1:
Saigon - Hai Phong
Dag 2:
Hai Phong - Ha Longbaai
Dag 3:
Ha Longbaai - Hanoi
Dag 4:
Hanoi - Parijs
Dag 5:
Parijs

De baai van Ha Long is een absolute must tijdens je reis door Vietnam. De baai ligt in de Golf van Tonkin en omvat zo'n 1.600 eilanden en eilandjes. Samen bieden ze een spectaculair zeeaanzicht van kalksteenpilaren. De extensie sluiten we af met een bezoek aan de Vietnamese hoofdstap Hanoi, een authentieke en sfeervolle stad!

Baai van Ha Long

De M/S Paradise uw schip in de Ha Longbaai

Dit prachtige schip, dat zijn inspiratie vond in de sampan van keizer Khai Dinh, biedt zijn gasten 17 hutten en een zeer attente service aan. Een vredige, verfijnde sfeer vermengd met ultramoderne faciliteiten biedt u alles voor een unieke ervaring.

M/S Paradise

Prijs per persoon:

Dubbele bezetting Single bezetting
€ 1120 € 1480
x