Mekong

Knacks Mekongcruise

15 - 27 februari 2020

Voorstelling

Na vijf succesvolle Knack Cruises op de Mekong trekken we in 2019 opnieuw naar Cambodja en Vietnam. 13 dagen lang dompelt Knack u onder in de Cambodjaanse en Vietnamese cultuur. Ontdek de prachtige tempels van Angkor, het Koninklijk Paleis in Phnom Penh, de Franse koloniale architectuur in Wat Phnom, het Chinese huis in Sa Dec en zoveel meer. Geniet van de kleurrijke markten, van een diner met traditionele Khmerdansen en van de overheerlijke Aziatische keuken. Dit wordt een onvergetelijke reis langs de oevers van de betoverende Mekong.

Reisroute

Dag 1:
Brussel - Siem Reap
Dag 2:
Siem Reap - Tempels van Angkor
Dag 3:
Siem Reap - Tempels van Angkor
Dag 4:
Siem Reap - Prek Kdam
Dag 5:
Kampong Chhnang - Kampong Tralach - Oudong
Dag 6:
Chong Koh – Phnom Penh
Dag 7:
Phnom Penh
Dag 8:
Vaardag (grensovergang Vietnam)
Dag 9:
Tan Chau
Dag 10:
Sa Dec- Cai Be
Dag 11:
My Tho – Saigon
Dag 12:
Saigon
Dag 13:
Brussel

Optionele verlenging van uw cruise:
De baai van Ha Long en Hanoi op 27 februari tot 3 maart.

Meer info

Route van de Mekong Cruise

Knack-gastsprekers

Jean-Michel Filippi

Frans taalkundige en antropoloog die sinds 20 jaar werkzaam is in Cambodja. Hij publiceerde verschillende boeken over de geschiedenis van de Khmer. Jean-Michel Filippi doceert aan de koninklijke universiteit van Phnom Penh en wordt algemeen beschouwd als de autoriteit over deze materie. Stichter van het historisch en etnografisch museum van Kampot, dat dit voorjaar werd geopend voor het publiek. Gedreven spreker (voordracht in het Frans).

Jean-Michel Filippi

Katia Timmermans

Katia Timmermans behaalde haar licentiaatsdiploma Kunstgeschiedenis & Oudheidkunde aan de Rijksuniversiteit Gent in 1990, richting Archeologie Nabije Oosten. Zij heeft meegewerkt aan opgravingscampagnes in Turkije (Pessinus) en de Verenigde Arabische Emiraten (ed-Dur, Umm al-Qaiwain).

Na enkele werkjaren in de privésector in België, vertrok zij als United Nations Volunteer naar Jakarta, Indonesië, waar ze meer dan vier jaar gewerkt heeft. Sinds 2008 is ze consultant voor de Verenigde Naties. Ze staat in voor de organisatie van internationale VN-conferenties in Zuidoost-Azië en doet ook de voorbereiding van de officiële missies van VN-ambtenaren in deze regio. Ze leeft met haar echtgenoot en twee kinderen in Phnom Penh (Cambodja) sinds 2007 en zal ons enkele dagen vergezellen tijdens deze Knack-cruise.

Katia Timmermans

De R/V Mekong Adventurer

Ruimte en licht op de jongste telg van de Mekongrivier

De R/V Mekong Adventurer werd in 2012 gebouwd. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder het grote panoramische restaurant en de elegante loungebar, zijn gezellig ingericht en bieden rust en ruimte. Het zonnedek, voorzien van ligstoelen en een jacuzzi, is een geliefde plek voor observatie en ontspanning. Een fi tnessruimte en twee massagesalons maken het geheel compleet. De 30 hutten zijn ruim en bevinden zich allemaal aan de buitenzijde. Ze beschikken allemaal over grote ramen die u kan openen zodat u de rivier in alle rust kan bewonderen.

Activiteiten en gezelligheid aan boord

Uw Knack-begeleider staat u bij zodat u in alle comfort kan genieten van de reis. U kan deelnemen aan de activiteiten aan boord. Daarnaast programmeren wij evenementen met traditionele Vietnamese muziek en Cambodjaanse volksdans, en films in het salon. Voor fijnproevers wordt er een kookworkshop en inleiding tot de kunst van het Aziatisch tafelen aangeboden.

R/V Mekong Adventurer

Prijzen

Prijs per persoon:

Type kajuit dek Prijs Single
Cabine Deluxe Hoofddek € 3880 € 5430
Cabine Deluxe Superiordek € 4150 € 5810
Junior Suite Superiordek € 4310
Deluxe Suite Hoofddek € 4820

Plan van het schip:

Plan R/V Mekong Adventurer

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Siem Reap en Saigon/Brussel (of Hanoi/Brussel voor hen die de uitbreiding Baai van Ha Long boeken) op reguliere vluchten in economyclass met 1 tussenstop (Thai Airways, Singapore Airlines of Vietnam Airlines)
 • Luchtvaartbelasting (€ 470 op dit moment)
 • Havenbelasting in Cambodja en Vietnam (€ 60 op dit moment)
 • Accommodatie in tweepersoonskamer in 5*hotel in Saigon (1 nacht) en 4*hotel in Siem Reap (2 nachten)
 • Accommodatie aan boord van de R/V Mekong Adventurer in de door u gekozen categorie Volpension vanaf de lunch op dag 2 tot de lunch op dag 12 (restaurants vermeld in het programma of evenwaardig)
 • Drankjes aan boord van de R/V Mekong Adventurer: mineraalwater, niet-alcoholische dranken, lokale bieren, thee, koffie naar believen, en lokale wijn bij de maaltijd Drankjes bij de maaltijden tijdens het verblijf in Siem Reap en Saigon: mineraalwater (50 cl/pers.), thee of koffie
 • 3 spektakels zoals omschreven in het programma
 • 2 Knack-gastsprekers
 • 1 Knack-medewerker die de reis zal begeleiden samen met een Engelssprekende cruisedirecteur
 • Fooien voor het personeel aan boord van de R/V Mekong Adventurer
 • Alle excursies en entreegelden vermeld in het programma met lokale Engelstalige gids
 • Bijstandsverzekering voor repatriëring (€ 20)

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs (USD 45/persoon aanbevolen)
 • Kosten voor visa (€ 100 voor Cambodja en € 130 voor Vietnam)
 • Annulatieverzekering (+ 4,5%)
 • Vluchten in businessclass mogelijk: contacteer hiervoor Rivages du Monde.

Ha Long-baai en Hanoi

4 dagen / 3 nachten, van 27 februari tot 3 maart 2019

Reisroute

Dag 1:
Saigon - Hai Phong
Dag 2:
Hai Phong - Ha Longbaai
Dag 3:
Ha Longbaai - Hanoi
Dag 4:
Hanoi - Parijs
Dag 5:
Parijs

De baai van Ha Long is een absolute must tijdens je reis door Vietnam. De baai ligt in de Golf van Tonkin en omvat zo'n 1.600 eilanden en eilandjes. Samen bieden ze een spectaculair zeeaanzicht van kalksteenpilaren. De extensie sluiten we af met een bezoek aan de Vietnamese hoofdstap Hanoi, een authentieke en sfeervolle stad!

Baai van Ha Long

De M/S Paradise uw schip in de Ha Longbaai

Dit prachtige schip, dat zijn inspiratie vond in de sampan van keizer Khai Dinh, biedt zijn gasten 17 hutten en een zeer attente service aan. Een vredige, verfijnde sfeer vermengd met ultramoderne faciliteiten biedt u alles voor een unieke ervaring.

M/S Paradise

x