Donau

Maak de mooiste wandeling in de geschiedenis met een muzikale toets

19 - 30 september 2019 (volzet)
4 - 15 juni 2020

Voorstelling

De Donau is een van de meest fascinerende stromen ter wereld. Hij is bijna 3000 km lang en loopt door niet minder dan tien landen vooraleer hij via een uitgestrekte delta in de Zwarte Zee uitmondt. Een cruise op de Donau is een tocht door de geschiedenis waar tal van volkeren, invloeden, kunststromingen en culturen zich met elkaar hebben vermengd. Van de Ottomaanse verovering in de 16e eeuw die eindigde aan de poorten van Wenen tot de door de barok gesublimeerde Contrareformatie, van de monumentale pracht van keizerin Maria-Theresia tot de nationalistische pathos in de Sezessionskunst, alles lijkt aan deze grootse stroombedding ontsproten. De muziek, de architectuur, de schilderkunst ... tot de geur van de koffiehuizen met de gebakjes. De Donau heeft een weergaloze levenskunst in het leven geroepen. Wenen en Boedapest zijn daar als keizerlijke en koninklijke steden de mooiste voorbeelden van.

Uiteraard wordt deze bijzondere tocht door de geschiedenis overgoten met een Knack-touch. U mag alvast een bijzondere muzikale reis verwachten.

Reisroute

Dag 1:
Brussel - Boekarest - Oltenita (Roemenië)
Dag 2:
Roese (Bulgarije)
Dag 3:
Vidin (Bulgarije)
Dag 4:
Boottocht langs de 'IJzeren Poort' (Servië)
Dag 5:
Belgrado (Servië)
Dag 6:
Vukovar (Kroatië) - Mohács (Hongarije)
Dag 7:
Boedapest (Hongarije)
Dag 8:
Bratislava (Slovakije)
Dag 9:
Wenen (Oostenrijk)
Dag 10:
Melk (Oostenrijk)
Dag 11:
Linz (Oostenrijk)
Dag 12:
Passau - München (Duitsland) - Brussel
Route van de Donau Cruise

Wij verwelkomen aan boord

Edward De Maesschalck

Edward De Maesschalck (°Leuven, 1946) is doctor in de geschiedenis (Leuven, 1977) en auteur van historische boeken. Hij was aanvankelijk assistent aan de universiteit van Leuven, maar werkte van 1979 tot 2010 bij de Vlaamse Radio en Televisie. In 1984 was hij historisch adviseur voor de TV-reeks "Willem van Oranje". Hij was programmamaker en interviewer (o.m. voor Ten huize van), maar werd in 1997 programma-adviseur en begeleidde de opstart van het cultuurnet Canvas. In 2008 verscheen van zijn hand "De Bourgondische vorsten", in 2012 gevolgd door "De graven van Vlaanderen" en in 2015 door "Oranje tegen Spanje".
Hij bereidt momenteel een boek voor over de Zuidelijke Nederlanden onder het Oostenrijks bewind. Hij zal voor u de turbulente geschiedenis van Midden-Europa induiken.

Edward De Maesschalck

Martijn Dendievel

Martijn Dendievel (27 december 1995) toonde van kleins af aan een grote interesse voor muziek, en is vandaag op 23-jarige leeftijd uitgegroeid tot een muzikale duizendpoot. Toen hij drie jaar oud was, kreeg hij zijn eerste vioollessen. Vier jaar later ruilde hij de viool in voor de cello. In 2013 haalde hij met de grootste onderscheiding de einddiploma's cello, slagwerk en kamermuziek. Hij volgt momenteel studies dirigent in Weimar, en dirigeerde ondertussen reeds diverse Europese orkesten! Hij wordt tijdens de Donau-cruise begeleid door Kristien Devolder op piano.

Martijn Dendievel

De Amadeus Elegant

Dit schip is een van de meest elegante op de Donau. Het bijzonder smaakvol ingerichte interieur zorgt voor een ontspannen en intieme sfeer op het schip. De kajuiten zijn ruim en bevinden zich allemaal aan de buitenzijde zodat u de rivier in alle rust kunt bewonderen vanuit uw kajuit. Ook het restaurant en de bar zijn een open venster op de prachtige landschappen langs de Donau. Het zonnedek, voorzien van ligstoelen, is een geliefde plek voor observatie en ontspanning.

U kunt ook gebruikmaken van de fitness of het massagesalon. De Amadeus Elegant heeft alles aan boord om er een onvergetelijke reis van te maken.

Prijzen

Prijs per persoon:

Kajuiten Dek Dubbele bezetting Individuele bezetting
Dubbele kajuit Haydn-dek 15 € 2960 € 4990
Dubbele kajuit Strauss-dek 15 € 3270 € 5650
Dubbele kajuit Mozart-dek 15 € 3375 € 5850
Suite Deluxe Mozart-dek 22 € 3725 € 6190

Plan van het schip:

Plan Amadeus Elegant

Inbegrepen in deze prijs:

 • De vluchten Brussel/Boekarest en München/Brussel in economyclass
 • Luchtvaartbelasting (€ 160 op dit moment)
 • Havenbelasting (€ 55 op dit moment)
 • Accommodatie aan boord van de Amadeus Elegant in de door u gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 12
 • Drankjes aan boord van de Amadeus Elegant bij alle maaltijden: mineraalwater, thee, koffi e en lokale wijnen
 • 8 begeleide excursies zoals beschreven in het dag-tot-dag- programma
 • Tijdens de excursies kunt u gebruikmaken van headsets, zodat u perfect de uitleg van de gidsen begrijpt. Op de eerste en laatste dag wordt er geen gebruik gemaakt van de headsets.
 • Knack-gastspreker: Edward De Maesschalck
 • Begeleiding door een Knack Cruises-team
 • Engelssprekende cruisedirecteur• Bijstandsverzekering voor repatriëring (€ 20)

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Andere drankjes dan degene die zijn vermeld
 • Fooien voor het personeel aan boord van de Amadeus Elegant
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Facultatieve excursies
 • Annuleringsverzekering (+ 4,5%)
x